onsdag 1. mai 2013

Mmmmmmat!

Dag 7: Din favorittmat

Heldig er jeg som har funnet en mann som er så glad i å lage mat! Han vant mitt hjerte med kyllingtaco nokså kjapt etter vi begynte å date, og det står fortsatt ofte på menyen hjemme hos oss. (Kyllingen marinerer hele dagen i krydder og lime og rives opp til servering... fantastisk godt!) Jeg elsker god mat, og har observert at matposten på budsjettet vårt er langt over Sifos satser. (De mener at en familie på to voksne og to barn (2 og 5 år) trenger ca 5500kr i måneden til mat og drikke). Spiser nok opp noen kleskroner, sparekroner og oppussingskroner hver måned ja...

Inspirasjon fra Jamie Oliver
Men - mat er viktig for meg, så jeg bruker gladelig ekstra kroner på et mørt stykke biff eller på Salmalaks enn å finne noe i frysedisken som passer med Sifo sin beregning. Det kommer nok en dag når Mini Poe blir litt eldre at vi ikke kan spise biff på en tirsdag eller at jeg innser at pengene spart på mat kan brukes til noe annet moro, men luksusen med å bare ha vært oss to i noen år har jo vært at vi har kunnet unne oss gode middager både hjemme og ute.

Den absolutte favorittmaten er en oppskrift vi har tilpasset etter inspirasjon fra Jamie Oliver.

Vi koste oss veldig med serien Jamie At Home i fjor vinter, og ble inspirerte til å starte vår egen kjøkkenhage når våren kom. Så vi kjøpte masse økologiske frø, sådde innendørs og plantet ut i benkeradene våre.


Det var krevende å følge opp så mange små grønne spirer - mye vanning, omplantning, gjødsling og litt kamp mot noen smådyr som vi til slutt måtte kaste inn håndkle og fore med kjemikalier for å bli kvitt... (så mye for ren økologisk produksjon...)

Det var morsomt å følge med på alle grønnsakene etterhvert som de vokste til, og vi rakk å høste det aller meste før Mini Poe annonserte sin ankomst og andre ting fikk prioritet.


Ikke noe smaker så godt som egenprodusert mat! Søtpoter og hvitløk måtte vi kjøpe inn, men gulrøtter, rødbeter, løk og krydder er fra hagen.
Vi har droppet svinekotelettene til fordel for baconsurret kylling som vi griller på innegrillen. Namnam! Bedre blir det ikke!

1 kommentar:

  1. Fantastisk med egenprodusert mat!
    En vakker dag skal vi ha oss en liten produksjon av grønnsaker her også. Stas!

    Ja jeg vet, er helt fantastisk å ha en mann som er flink på kjøkkenet og er glad i mat. Er ikke sikker på om badevekten er helt enig, men pyttsann :)

    SvarSlett